Concurs de adaptare scenică

Concurs de adaptare scenică

Motto-ul de la care pornește concursul este: „Vrem, nu vrem, trebuie să ne facem recitalul în timpul cât ne este dat, chiar dacă lehamitea şi durerea încearcă deseori să ne învingă.” (Augustin Buzura).

Decuparea și adaptarea scenică, sub formă de monolog, a unui fragment din scrierile lui Augustin Buzura reprezintă una din provocările pe care Fundația Culturală Augustin Buzura o lansează în toamna acestui an. Motto-ul de la care pornește concursul este: „Vrem, nu vrem, trebuie să ne facem recitalul în timpul cât ne este dat, chiar dacă lehamitea şi durerea încearcă deseori să ne învingă.” (Augustin Buzura). Concurenții sunt liberi să aleagă opera din care vor decupa fragmentul în scopul adaptării. Valoarea premiului este de 5.000 euro, iar textul va trebui să scoată în evidență frământările și profunzimea dialogurilor cu sine a unuia din personajele din opera lui Augustin Buzura. Textul câștigător va vi preluat spre interpretare de actorul Vlad Ivanov.  Textele vor fi trimise pe adresa Fundației Culturale Augustin Buzura, până la data de 30 iunie 2019, în vederea jurizării, iar câștigătorul va fi anunțat la ediția a II-a a Galei Premiilor FCAB, în septembrie 2019.
Share:
  • Viorica NicaA
    02.04.2019

    Am citit și recitit majoritatea volumelor publicate de August Buzura , mi-au plăcut mult și m-au influenta în viata mea în permanenta. Mi-au dat putere sa merg înainte..

  • Catalin
    10.04.2019

    Vă mulțumim frumos! Spor în toate cele bune!

Scrie un comentariu