Blog

Festivalul de proză Augustin Buzura, ediția I, aprilie -iunie 2019

Festivalul de proză Augustin Buzura, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, se va desfășura cu începere din 22 aprilie până în 21 iunie a.c. și constă în activități de organizare și desfășurare a concursului, de participare la Gala de decernare a premiilor, precum și de stabilire a unor relații între comunitățile școlare pentru implementarea unor proiecte viitoare.  Evenimentul…

Citeste mai mult
10.000 de euro pentru câștigătorul concursului de scenarii

Fundația Culturală Augustin Buzura lansează concursul de scenarii după romanul ”Vocile nopții” de Augustin Buzura. Provocarea se adresează scenariștilor care vor reuși să surprindă, în manieră sugestivă, imaginea mediului radiografiat cu profunzime, dramatism și umor de scriitor în romanul ”Vocile nopții”. Valoarea premiului este de 10.000 euro, iar termenul de predare este 30 iunie 2019.

Citeste mai mult
O nouă provocare de 5.000 de euro

Un nou concurs lansat de Fundaţia Culturală Augustin Buzura: adaptarea scenică a unui fragment - la alegere - din opera scriitorului, îşi aşteaptă paticipanţii. Premiul este în valoare de 5.000 euro, iar termenul de predare - 30 iunie 2019.

Citeste mai mult
A apărut numărul 2 al revistei Cultura

A apărut numărul 2 al revistei Cultura, publicație editată de Fundația Culturală Augustin Buzura. Un număr consistent care aduce pe tapet dezbateri și analize, cronică de film și cronică de carte. Ilustrația revistei reprezintă lucrări care aparțin artistului plastic Radu Maier.

Citeste mai mult
Concurs de editoriale adresat tinerilor

Fundaţia Culturală Augustin Buzura lansează un concurs de editoriale, adresat tinerilor sub 35 de ani. Tema primului editorial este Centenarul Marii Uniri. Textul se va trimite pe adresa fundatia@augustinbuzura.org, până cel târziu în 15 noiembrie 2018. Materialul, care nu trebuie să depăşească 5000 de semne, va fi însoţit şi de o scurtă prezentare a autorului. Textul câştigător va fi publicat în revista Cultura.…

Citeste mai mult