Festivalul de proză Augustin Buzura, ediția I, aprilie -iunie 2019

Festivalul de proză Augustin Buzura, ediția I, aprilie -iunie 2019
Festivalul de proză Augustin Buzura, proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, se va desfășura cu începere din 22 aprilie până în 21 iunie a.c. și constă în activități de organizare și desfășurare a concursului, de participare la Gala de decernare a premiilor, precum și de stabilire a unor relații între comunitățile școlare pentru implementarea unor proiecte viitoare. 
Evenimentul are ca principal scop descoperirea, lansarea și susținerea tinerelor talente, a elevilor de liceu, prin încurajarea acestora să creeze texte literare, având ca izvor de inspirație opera scriitorului Augustin Buzura, caracterizată printr-o abordare integrată a disciplinelor socio-umane: psihologie, filozofie, etică și morală, istorie și identitate națională, literatură și religie.
 
Dimensiunea competițională a Festivalului constă în desfășurarea unui  Concurs ce va avea loc concomitent în cadrul mai multor licee din țară, în perioada 22 aprilie 2019 – 19 mai 2019, în baza unui Regulament de organizare și desfășurare pe https://festival.augustinbuzura.org
 
Dimensiunea interdisciplinară a Festivalului este asigurată de implicarea reprezentanților din domeniul educației, culturii, mediului de afaceri, autorităților locale, în vederea stimulării tuturor factorilor de decizie pentru sprijinirea tinerilor talente. 
 
Câștigătorii concursului vor fi premiați în cadrul Galei Festivalului, ce va avea loc la București în data de 7 iunie a.c la Biblioteca Centrală Universitară. Participarea la Gala premiilor festivalului va crea o bună oportunitate elevilor de liceu de a-și prezenta propriile creații literare, selectate și jurizate de o comisie de specialitate, recunoscute ca valoare atât prin publicarea într-un volum colectiv, editat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, cât și prin dezbateri cu cadre didactice de specialitate în domeniul socio-uman și oameni de cultură.   
 
Festivalul va fi organizat anual, fiecare ediție reprezentând o nouă provocare de creativitate pentru elevi, în vederea motivării și susținerii tinerelor talente pe termen lung.    
Share:
Scrie un comentariu